Nyhet

Riksbanken och FI vill att storbankerna skall få stöd av FRA - Di

De svenska storbankerna vittnar om att cyberattackerna gått upp efter det att Ryssland angripit Ukraina. Nu vill Riksbanken samt Finansinspektionen att Försvarets Radioanstalt, FRA, skall ge stöd åt bankerna, rapporterar Dagens industri, Di.

FRA får idag endast stötta statliga bolag och myndigheter. I en hemställan till försvarsdepartementet i fjol uttryckte FRA att regelverket bör ändras så att även privata företag skall omfattas. FI ställer sig nu bakom önskemålet. Även Riksbanken vill se en sådan förändring av FRA:s uppdrag.

SEB:s teknikchef Petra Ålund uppger för Di att hon är positiv till förslaget.

”Det är absolut något som skulle välkomnas, och vi har också framfört våra åsikter om hur vi ser att vi kan hjälpa till. Det skulle hjälpa oss alla väldigt mycket att kunna dela kunskap och få hjälp i kritiska lägen”, säger hon till affärstidningen.

https://www.di.se/nyheter/storbanker-under-attack-vill-fa-stod-av-fra/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt