Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rio Tinto erbjuder Mongoliet eftergifter kring koppargruvan Oyu Tolgoi - FT

Gruvjätten Rio Tinto är redo att sänka räntorna på de lån som getts till Mongoliets regering för den underjordiska expansionen av koppargruvan Oyu Tolgoi. Det rapporterar Financial Times med hänvisning till ett brev skickat till landets premiärminister.

Bolaget vill påskynda slutförandet och avkastningen från gruvan som utgör ett av dess viktigaste projekt. Utvecklingen av Oyu Tolgoi har blivit en plågsamt utdragen process som redan överskridit budgeten med 1,45 miljarder dollar.

Problemen beror på meningsskiljaktigheter mellan Rio Tinto och Mongoliets regering. Rio Tinto erbjuder sig nu att kräva tillbaka mindre ränta på de lån man gett regeringen för att kunna finansiera sin del av projektet. I gengäld vill bolaget att vissa regulatoriska och budgetfrågor löses upp och att också ett långsiktigt strömförsörjningsavtal kommer på plats.

Oyu Tolgoi är Mongoliets främsta källa för utländska direktinvesteringar och skapar tusentals välbetalda jobb. När den underjordiska expansionen blir färdig kommer den att vara en av världens största koppargruvor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Rio Tinto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Rio Tinto

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt