Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rivstart för Coronation Street enligt Qiiwi Games

Qiiwi Games nya spel Coronation Street har fått en rivstart på den globala mjuklanseringen, enligt dess vd Erik Dale Rundberg. Vidare är spelet "featured" på Apple App Store. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordspelet är baserat på det brittiska varumärket Coronation Street och görs i samarbete med ITV. Inledningsvis satsar man på den marknaden innan mer aggressiv global lansering.

Bolagschefen lyfter fram att man har nått en förstaplats på topplistan över de mest nedladdade ordspelen och topp-10 placeringar över de mest nedladdade spelen i Storbritannien på Apple App Store.

På Google Play har spelet nått en 2:a plats över de mest nedladdade ordspelen samt en 28:e plats över de mest nedladdade spelen i Storbritannien, enligt Rundberg.

Idag har spelet blivit featured på Apple App Store under "Games" i Storbritannien och Irland, vilket markerar första gången som Apple lyfter fram ett spel skapat av Qiiwi Games under de större exponeringsplatserna.


Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt