Rizzo Group minskar omsättning men ökar rörelseresultat under första kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

Rizzo Group minskar omsättning men ökar rörelseresultat under första kvartalet

Sko- och accessoarbolaget Rizzo Group redovisar minskande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen sjönk 29,2 procent till 134,8 miljoner kronor (190,5).

Rörelseresultatet blev 51,5 miljoner kronor (-12,5). Rörelsemarginalen var 38,2 procent.

Resultatet före skatt var 49,3 miljoner kronor (-17).

Resultatet efter skatt blev 49,3 miljoner kronor (-17).

Resultat per aktie hamnade på 0,04 kronor (-0,12).

Antalet butiker uppgick till 101 jämfört med 114 butiker föregående år.

"Kvartalet är förstås en besvikelse även om vi har planerat för ett krävande första halvår. Vi lider fortsatt av vissa störningar i varuförsörjningen från rekonstruktionsperioden. Vi har 6–12 månaders leveranstider på stora delar av vårt sortiment och pandemin gör det ännu svårare att få fram produkter", kommenterar vd Lars Fins i rapporten och tillägger:

"Det är framför allt frakterna från Asien som blivit både fördyrade och försenade – samtidigt som världens produktion har dragit ner. I normala fall finns det partier att köpa men nedstängningar av fabriker och allmän försiktighet gör att det inte finns något att köpa med kort varsel."

Lars Fins är dock hoppfull inför framtiden.

"2021 ska bli ett bra år för Rizzo Group och vi hoppas som alla andra på att pandemin klingar av under de första månaderna och att vi inför vår lansering i slutet av mars – ska ha återfått majoriteten av kundtrafiken. Ingenting är omöjligt - bara olika svårt!!", skriver han.

Rizzo Group, MkrQ1-2020/2021Q1-2019/2020Förändring
Nettoomsättning134,8190,5-29,2%
Rörelseresultat51,5-12,5
Rörelsemarginal38,2%
Resultat före skatt49,3-17
Nettoresultat49,3-17
Resultat per aktie, kronor0,04-0,12


http://media.finwire.com/media/FWM0059203-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Rizzo Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Rizzo Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev