Nyhet

RNB

RNB säljer Department & Stores till Hufvudstaden-ägda NK för 58 miljoner kronor

Klädbolaget RNB har tecknat avtal om att sälja inkråmet i verksamheten Departments & Stores till NK Retail för 58 miljoner kronor i preliminär köpeskilling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alla Departments & Stores anställda ges samtidigt möjlighet till anställning hos NK Retail. Affären förväntas slutföras 3 februari och är villkorad av slutligt formellt godkännande från obligationsinnehavarna. Processer för att hitta lämpliga lösningar för RNB:s återstående dotterbolag Brothers samt Polarn O. Pyret fortgår.

Departments & Stores har en omfattande verksamhet på varuhusen NK i Stockholm och NK i Göteborg, samt e-handel via Man of a kind. Departments & Stores erbjuder detaljhandel inom mode för herr, dam och barn, samt accessoarer, smycken, skönhet. Man of a kind är en e-handelsplattform för exklusivt herrmode.

Nordiska Kompaniet, NK, är ett dotterbolag till fastighetsbolaget Hufvudstaden, som kommenterar affären i ett separat pressmeddelande.

Departments & Stores driver idag sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör ungefär 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. Departments & Stores omsättning under räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 773 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 400, vilket motsvarar 275 årsanställda.

Den förvärvade verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till NK i vilket samtliga medarbetare erbjuds anställning. Köpeskillingen för varulager och inventarier uppgår preliminärt till 58 mnkr. Tillträde av verksamheten sker den 3 februari 2021.

- Vi ser att förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd i NK och vice vd i Hufvudstaden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt