RNB säljer Department & Stores till Hufvudstaden-ägda NK för 58 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

RNB säljer Department & Stores till Hufvudstaden-ägda NK för 58 miljoner kronor

RNB

Klädbolaget RNB har tecknat avtal om att sälja inkråmet i verksamheten Departments & Stores till NK Retail för 58 miljoner kronor i preliminär köpeskilling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alla Departments & Stores anställda ges samtidigt möjlighet till anställning hos NK Retail. Affären förväntas slutföras 3 februari och är villkorad av slutligt formellt godkännande från obligationsinnehavarna. Processer för att hitta lämpliga lösningar för RNB:s återstående dotterbolag Brothers samt Polarn O. Pyret fortgår.

Departments & Stores har en omfattande verksamhet på varuhusen NK i Stockholm och NK i Göteborg, samt e-handel via Man of a kind. Departments & Stores erbjuder detaljhandel inom mode för herr, dam och barn, samt accessoarer, smycken, skönhet. Man of a kind är en e-handelsplattform för exklusivt herrmode.

Nordiska Kompaniet, NK, är ett dotterbolag till fastighetsbolaget Hufvudstaden, som kommenterar affären i ett separat pressmeddelande.

Departments & Stores driver idag sammanlagt cirka 40 avdelningar inom mode, kosmetik och juvel på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör ungefär 25 procent av det totala antalet avdelningar i varuhusen. Departments & Stores omsättning under räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 773 miljoner kronor och antalet anställda är cirka 400, vilket motsvarar 275 årsanställda.

Den förvärvade verksamheten kommer att drivas i ett helägt dotterbolag till NK i vilket samtliga medarbetare erbjuds anställning. Köpeskillingen för varulager och inventarier uppgår preliminärt till 58 mnkr. Tillträde av verksamheten sker den 3 februari 2021.

- Vi ser att förvärvet ger oss större möjligheter att snabba på utvecklingstakten på NK. Det handlar bland annat om utveckling av damplanen i Stockholm och Göteborg och lansering av avdelningarnas sortiment på NK:s e-handel. NK:s långsiktiga affärsstrategi, med fristående entreprenörer som driver avdelningarna, ligger fast och på sikt räknar vi med att andra entreprenörer kommer ta över de aktuella avdelningarna, säger Bo Wikare, vd i NK och vice vd i Hufvudstaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hufvudstaden

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt