Robinhood och Reddit mest nedladdade apparna i USA på Apple App Store
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Robinhood och Reddit mest nedladdade apparna i USA på Apple App Store

Robinhood

Nätmäklaren Robinhood och chattplattformen Reddit är just nu de mest nedladdade Iphone-apparna i USA på Apple App Store. Det framgår av analystjänsten Sensor Tower.

För Robinhood blev appen topprankad från och med gårdagen, den 27 oktober. Appen har blivit mer populär med tiden och nu under januari har den blivit stundtals topprankad. Som bäst var appen på tionde plats den 8 januari, vilket nu med aktiehysterin i USA har bytts mot en tydlig första plats.

På andra plats märks Reddit, där förbättringen är ännu tydligare. Under hela januari har appen legat runt plats 50 på nedladdningslistan för alla appar. Under gårdagen var appen rankad på femte plats som bäst, men idag är det endast Robinhood-appen som ligger före i listan.

I praktiken innebär det att Robinhood och Reddit laddas ned i högre utsträckning av Iphone-användare än exempelvis Tiktok, Youtube, Instagram och Facebook. Normalt är toppskiktet väldigt trögrörligt, med endast mindre förändringar på månatlig basis. Nu får dessa appar se sig besegrade av två nykomlingar.

På den andra plattformen för appar, Google Play, ser det nästan lika bra ut. Där är Robinhood rankad på andra plats, efter konferenssamtalstjänsten Zoom. Även här är mönstret tydligt, med en väldigt tydlig förbättring under de senaste dagarna.

Reddit är emellertid i skrivande stund på plats nummer 17 på denna plattform, vilket samtidigt markerar en förbättring med 41 listplaceringar mot gårdagen.

Finwire rapporterade tidigare idag att det omtalade Reddit-forumet wallstreetbets nu har över 4,5 miljoner medlemmar, vilket markerar en väldigt kraftig ökning under det senaste dygnet.

Enligt Wayback Machine som redovisar internethistorik hade sidan 2,5 miljoner medlemmar i början av gårdagen. Således har två miljoner användare adderats på kort tid, i ljuset av en hög medieuppmärksamhet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Robinhood Markets

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt