Roblox direktnoteras nästa månad - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Roblox direktnoteras nästa månad

Roblox, som ligger bakom en populär spelplattform för framför allt barn, kommer att gå till börsen genom en direktnotering nästa månad. Det framgår av ett uppdaterat prospekt, rapporterar CNBC.

Bolagets börsdebut var ursprungligen planerad till december men sköts upp. I förra veckan meddelade bolaget att det hade tagit in 520 miljoner dollar under en Series H-finansieringsrunda inför noteringen. Rundan värderar bolaget till 29,5 miljarder dollar.

Roblox gör direktnoteringen efter att Doordash och Airbnb nyligen mer än dubblades när bolagen tog plats på börsen. Genom en direktnotering sparar bolaget pengar som man annars måste betala investmentbanker som sköter listningsprocessen.

Bolaget kommer att handlas på New York-börsen under tickern RBLX och inför listningen kommer New York-börsen att sätta ett referenspris.

Roblox lanserades 2006 och har under pandemin fått ett uppsving när hemmasittande barn börjat spela mer. Intäkterna i det tredje kvartalet var upp 91 procent och antalet dagligt aktiva användare nästan fördubblat till 36,2 miljoner.

https://www.cnbc.com/2021/01/08/roblox-expects-direct-listing-on-nyse-in-february.html

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Roblox

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Roblox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev