Roblox direktnoteras på onsdag - flaggar för inbromsande tillväxt

Nyhet

{newsItem.title}

Roblox direktnoteras på onsdag - flaggar för inbromsande tillväxt

Spelplattformen Roblox kommer på onsdag att börja handlas på börsen i en direktnotering som tidigare blivit uppskjuten. I förra veckan flaggade bolaget för en inbromsande tillväxt under 2021 efter en stark ökning under 2020, skriver Bloomberg News.

Dagliga användare bedöms för helåret växa med 12 procent medan antalet spenderade timmar på plattformen beräknas förändras med mellan -3 till +3 procent. Under andra kvartalet väntas aktiva användare öka med 3-9 procent, men det är en bråkdel av tillväxten som noterades under 2020 i samband med nedstängningarna.

Framtidsutsikterna hotar att sänka förväntningarna inför noteringen, menar Bloomberg.

De totala intäkterna för 2021 bedöms bli mellan 1 440 och 1 515 miljoner dollar, en ökning i årstakt med 56-64 procent. Justerade bookings väntas öka 6-13 procent till 2 000 till 2 125 miljoner.

Två tredjedelar av alla amerikanska barn mellan 9 till 12 använder plattformen, och under pandemin har Roblox bland annat använts för virtuella konserter och födelsedagskalas.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Roblox

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Roblox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev