Roblox fyller på med 520 miljoner dollar, ska till börsen via direktnotering

Nyhet

{newsItem.title}

Roblox fyller på med 520 miljoner dollar, ska till börsen via direktnotering

Roblox, som ligger bakom en populär spelplattform, har tagit in 520 miljoner dollar under en Series H-finansieringsrunda. Rundan värderar bolaget till 29,5 miljarder dollar, uppges det i ett pressmeddelande.

I rundan deltog Altimeter Capital och Dragoneer Investment Group jämsides befintliga delägare som The Investment Group of Santa Barbara och Warner Music Group.

Roblox skriver att de nya pengarna ska användas för att påskynda bolagets tillväxtinitiativ.

Bolaget skriver också i ett separat pressmeddelande att man tänker ansöka om en direktnotering av sina aktier hos amerikanska finansinspektionen, SEC. Det är ännu inte bestämt hur många aktier som kommer att erbjudas. Roblox tänker genomföra listningen efter SEC:s utvärdering.

I slutet av november ansökte Roblox om börsnotering men senarelade sedan den efter att bolag som Airbnb och Doordash mer än dubblats direkt när aktierna sattes på börsen. Roblox väljer nu alltså att i stället gå vidare med en direktnotering där marknaden sätter priset istället för en traditionell IPO-process där aktier säljs till en specifik kurs inför att handeln drar igång.

Roblox lanserades 2006 och har under pandemin fått ett uppsving när hemmasittande barn börjat spela mer. Intäkterna i det tredje kvartalet var upp 91 procent och antalet dagligt aktiva användare nästan fördubblat till 36,2 miljoner.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Roblox

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Roblox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev