Roblox notering försenas, SEC vill se förändringar av intäktsredovisningen - Reuters

Nyhet

{newsItem.title}

Roblox notering försenas, SEC vill se förändringar av intäktsredovisningen - Reuters

Roblox, som ligger bakom en populär spelplattform för framför allt barn, tvingas skjuta på sin notering. Orsaken är att finansinspektionen SEC granskar bolagets redovisning med fokus på hur intäkterna tas upp, enligt ett memo som Reuters tagit del av.

Konkret handlar det om att SEC reserverar sig mot hur Roblox redovisar intäkter från försäljning av sin valuta, Robux, på plattformen. SEC vill att Roblox är mer specifika och redovisar intäkterna på produkter när de konsumeras och inte över en längre tid.

Enligt grundaren och vd David Baszucki väntas justeringen leda till att intäkterna blir något högre, medan bookings, dagligt aktiva användare och kassaflöde inte förändras. Men det kommer ta viss tid att uppdatera bolagets finansiella rapporter vilket är anledningen till att noteringen försenas.

Tidigare under månaden meddelade Roblox att en direktnotering planerades till februari. Börsdebuten var ursprungligen planerad till december men sköts upp. Därefter meddelades att bolaget tagit in 520 miljoner dollar under en Series H-finansieringsrunda inför noteringen. Rundan värderade bolaget till 29,5 miljarder dollar, att jämföra med 4 miljarder knappt ett år tidigare.

Planerna på en direktnotering kom efter att Doordash och Airbnb mer än dubblades när bolagen tog plats på börsen. Genom en direktnotering sparar bolaget pengar som man annars måste betala investmentbanker som sköter listningsprocessen.

Bolaget kommer att handlas på New York-börsen under tickern RBLX och inför listningen kommer New York-börsen att sätta ett referenspris.

Roblox lanserades 2006 och har under pandemin fått ett uppsving när hemmasittande barn börjat spela mer. Intäkterna i det tredje kvartalet var upp 91 procent och antalet dagligt aktiva användare nästan fördubblat till 36,2 miljoner.

https://www.reuters.com/article/us-roblox-ipo-exclusive-idUSKBN29Y0AD?taid=6013952a7f7681000102da58&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Roblox

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Roblox

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev