Nyhet

Royal

Royal Caribbean Cruises förlust var större än väntat i andra kvartalet

Kryssningsrederiet Royal Caribbean Cruises redovisar lägre omsättning än väntat och en förlust som var större än analytikerna räknat med i det andra kvartalet.

Omsättningen sjönk 71 procent till 50,9 miljoner dollar (175,6). Utfallet kan jämföras med Refinitivs analytikerkonsensus som låg på 149,7.

Justerat resultat per aktie blev -5,06 dollar (-6,13), vilket är sämre än analytikerkonsensus som låg på -4,39.

I dagsläget är 29 skepp inom Royal Caribbean-koncernen driftsatta, motsvarande 42 procent av den totala kapaciteten. Vid årets slut bedömer bolaget att hela 80 procent av kapaciteten kommer vara i drift.

Antalet bokningar för kryssningar under 2022 uppges hittills vara i nivå med historiska nivåer, men till ett högre pris jämfört med rekordpriserna som sågs under 2019.

Till följd av osäkerheterna skapade i coronapandemin ger Royal Caribbean ingen finansiell prognos för det tredje kvartalet eller helåret.

Royal Caribbean Cruises, MUSDQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning50,9149,7-66,0%175,6-71,0%
Resultat per aktie, justerat, USD-5,06-4,39-6,13
Konsensusdata från Refinitiv

http://media.finwire.com/media/FWM0063B40-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Royal Caribbean

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Royal Caribbean

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt