Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rugvista

Rugvista stiger 1,7 procent i premiärhandeln på First North

E-handelsbolaget Rugvista började i dag den 18 mars att handlas på Nasdaq First North Premier Growth Market. Rugvista är en europeisk aktör med en onlineplattform inom mattförsäljning direkt till konsument.

Bolaget hade 2020 en nettoomsättning på 562 miljoner kronor med ett justerat rörelseresultat på 109 miljoner kronor, vilket motsvarar en justerad rörelsemarginal på 19 procent. Bolaget hade mellan 2018 till 2020 en genomsnittlig årlig tillväxttakt i nettoomsättningen på 24 procent.

Ankarinvesterare är TIN Fonder, Roosgruppen, Knutsson Holdings, Ost Vast Capital Management, Adrigo Asset Management, Alcur Fonder, Fosielund Holding, Gornergrat Capital , Lhotse Capital och LMK Venture Partners som tecknade aktier för 820 miljoner kronor.

Intresset för erbjudandet var mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Teckningskursen sattes till 125 kronor per aktie, vilket var det högsta i det aviserade intervallet på 110 till 125 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlas till 133 kronor som högst betalt och 125,50 kronor som lägst betalt. Klockan 09.15 var senast betalt 127,18 kronor, vilket är en uppgång på 1,7 procent jämfört med teckningskursen på 125 kronor per aktie. Aktier för 80 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 20,28 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 2,6 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om RugVista

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien RugVista

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt