Rush Street Interactive höjer prognosen för 2021 - aktien steg 13,7 procent i efterhandeln

Nyhet

{newsItem.title}

Rush Street Interactive höjer prognosen för 2021 - aktien steg 13,7 procent i efterhandeln

Amerikanska speloperatören Rush Street Interactive redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet. Bolaget drog upp försäljningsprognosen för 2021. Aktien rusade 13,7 procent i efterhandeln, efter att ha ökat 4,4 procent i ordinarie handel.

Omsättningen steg till 100,0 miljoner dollar (27,8). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 95,1.

Justerat ebitda-resultat uppgick till -1,3 miljoner dollar (-1,3) och n
ettoresultatet blev -48,8 miljoner dollar (-15,1).

Bolaget höjer försäljningsprognosen för 2021 till 420-460 miljoner dollar, där mittpunkten innebär en ökning med 58 procent mot 2020. Den tidigare prognosen var 380 miljoner.

Höjningen reflekterar den starka utvecklingen under fjärde kvartalet och förväntad tillväxt på nyligen öppnade och befintliga marknader till följd av ökade marknadsinvesteringar, skriver bolaget.

Vd Greg Carling säger också i en kommentar att man avser att aggressivt sträva efter möjligheter till ytterligare tillväxt nu när bolaget är bättre kapitaliserade än någonsin. "Vi är övertygade om att dessa ytterligare investeringar kommer att stödja vårt mål att vara ledande inom onlinekasinon och leda till betydande lönsamhet på lång sikt. "

Rush Street är partner till Kambi och Evolution Gaming.

Rush Street Interactive, MUSDQ4-2020KonsensusFörändring mot konsensusQ4-2019Förändring
Nettoomsättning100,095,15,2%27,8259,7%
EBITDA, justerat-1,3-1,3
Nettoresultat-48,8-15,1
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM005BEB2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev