Nyhet

Rutger Arnhult är öppen för ett samgående mellan Castellum och Klövern - DI

Fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult föreslogs igår av en splittrad valberedning att bli ny styrelseordförande i Castellum, där han sedan två år är största ägare, liksom han är i flera konkurrenter till bolaget. Det skriver Dagens Industri i onsdagens utgåva.

Rutger Arnhult ska lämna vd-posten i Klövern samt styrelseplatserna i Klövern och Corem, men han är fortsatt storägare i bolagen.

- Jag kommer som ordförande i Castellum inte känna till om Klövern eller Corem kämpar mot Castellum i någon affär, säger Rutger Arnhult till tidningen.

Ett sätt att undanröja konkurrens mellan bolagen är att slå samman dem, konstanterar tidningen. Castellum har ett börsvärde på 58 miljarder kronor och med Klöverns 22 miljarder kronor skulle det matcha Balders börsvärde på 80 miljarder kronor.

- Under rätt förutsättningar, där samtliga aktieägare i samtliga bolag gynnas lika mycket, skulle jag inte ha något emot det. Volym är absolut viktigt i fastighetsbranschen, säger Rutger Arnhult. Han säger sig dock inte ha övervägt detta på något konkret plan.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt