'Så fort vi når lönsamhet är resan till 15-procentig rörelsemarginal väldigt snabb' - Nents vd
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

'Så fort vi når lönsamhet är resan till 15-procentig rörelsemarginal väldigt snabb' - Nents vd

Så fort vi når lönsamhet är resan till 15-procentig rörelsemarginal väldigt snabb

Efter att bolaget under morgonen aviserat att man expanderar i fem ytterligare länder presenterade Nents vd Anders Jensen framtidsutsikterna vid en digital pressträff.

Nent-chefen inledde med att betona att den nordiska verksamheten fortfarande utgör basen i affärsverksamheten och kommer göra så för merparten av kommande års tillväxt.

Jensen gav en statusuppdatering angående utlandsexpanderingen och inledde med att Island, som man adderade 2020, går från ”styrka till styrka”. Största utmaningen storleksmässigt har varit Polen, men på grund av att man även lanserade sport-innehåll där har starten varit ”mycket stark”.

Från och med idag har Nent sju länder framför sig. Först ut är USA där lanseringen sker i december i år. Till en början kommer lanseringen ske via distributionspartners och rekommenderat pris kommer ligga på 4,99 dollar per månad. Vidare säger Jensen att bolaget till en början kommer fokusera på nordiskt innehåll för att sedan addera internationellt innehåll. Någon sportverksamhet i USA finns det emellertid inga planer på, utan sportverksamheten hålls till Europa då förutsättningarna för sportinnehåll är annorlunda i Nordamerika.

Ett av bolagens större satsningar sker i Nederländerna, där lansering väntas Q1 2022. Här ser Jensen likheter med Polen och bolaget har som plan att även i Nederländerna satsa ”väldigt mycket” på ett starkt sportutbud och bygga därifrån.

De fem nya marknaderna, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Österrike och Schweiz, kallar Jensen för specialiserade marknader till skillnad från breda marknader. Strategin för lanseringen i dessa specialiserade marknader grundas i att först leverera nordiskt innehåll för att sedan utöka till internationellt innehåll och därefter potentiellt expandera till sport. Övervägande del av film- och serieinnehållet kommer utgöras av ”Viaplay Originals” som är specialiserat för specifika målgrupper.

Att leverera sportinnehåll kräver stora investeringar menar Jensen, och han uppger att det inte är givet att en sportsatsning kommer ske i Tyskland och Storbritannien, med anledning av den hårda konkurrens som råder i de marknaderna. Men han betonar att det är viktigt att komma på plats och inleda verksamhet för att sedan bygga därifrån.

Angående de uppdaterade finansiella målen kommenterar Jensen.

”Förra året talade vi om en årlig tillväxt om 18–20 procent, det målet står kvar. Men, vi kan nu säkert säga att detta mål kommer ligga i övre änden av intervallet”, säger han och fortsätter.

”Så fort vi når lönsamhet är resan till 15-procentig rörelsemarginal väldigt snabb, redan i 2026 kommer vi se den marginalen”.

Vidare har bolaget som mål att långsiktigt leverera rörelsemarginaler om 25 procent.

”Anledningen till att jag känner mig säker att prata om de långsiktiga marginalerna är för att vi vet vilka kostnader vi har. Vi har adderat sporträttigheter, vi har expanderat sporträttigheter, vi har uppgraderat våra ambitioner om Viaplay Originals-production och vi står fullt kapitaliserade för den här expansionen.

I februari i år tog bolaget in 4,35 miljarder i en riktad nyemission, vilket ska finansiera den expansion som nu sker. Siktet är inställt på att Viaplay ska ha 12 miljoner abonnenter vid slutet av 2025.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viaplay

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.