Safe at Sea har upplevt en mycket svag marknad under sommaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Safe at Sea har upplevt en mycket svag marknad under sommaren

Räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea har upplevt en mycket svag marknad under juli-augusti. Det skriver vd Henrik Hartman har i ett brev till aktieägarna.

"Vi förväntade oss att efter semesterperioden åter fortsätta den positiva trend som vi skapat under första halvåret men vårt tredje kvartal är hitintills en besvikelse avseende affärsavslut. Det är dock fortfarande min förhoppning att vi inom kort ska komma till avslut i ett antal affärer och fortsätta stärka vår positiva trend", skriver han.

Räddningsbåtspecialisten går vidare med att etablera ett eget dotterbolag i Italien. Målet med ett dotterbolag är att få avslut i en större affär och påbörja en mer offensiv marknadsbearbetning i medelhavsområdet. Processen har skjutits fram efter kontinuerliga avvägningar mellan status i den specifika affären samt möjlig inverkan av coronapandemin.

"Vi bedömer att det nu är rätt tid att gå vidare i processen. Parallellt med affären i Italien så befinner vi oss även i en annan volymaffär som likaså är i ett intressant skede. Affären har under 2020, som så mycket annat, påverkats av coronapandemin men vi har förhoppningar och indikationer om att inom en snar framtid komma vidare och genomföra nödvändiga produkttester som är ett väsentligt steg mot avslut", skriver Hartman.

I Norge, som är en annan viktig marknad för bolaget, är coronasituationen fortfarande begränsande. I övrigt har bolaget också sjösatt en ny produkt- och prisstrategi.

"Vi har i år implementerat en ny produkt- och prissättningsstrategi som är en viktig affärsfrämjande åtgärd vi inte hade resurser till att genomföra under föregående år. Syftet med den nya strategin är att skapa både bättre verktyg och ökade incitament hos våra återförsäljare", skriver Hartman.

[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Safe at Sea

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Safe at Sea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt