Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Safe

Safe at Sea ökar omsättning men pandemieffekter tynger resultatet

Räddningsbåtstillverkaren Safe at Sea redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst. Bolaget skriver att pandemin orsakat råvarubrister som påverkat kvartalet negativt.

Omsättningen steg 46,2 procent till 3,8 miljoner kronor (2,6).

Rörelseresultatet blev -0,6 miljoner kronor (0,1).

Resultatet före och efter skatt var -0,7 miljoner kronor (0).

"Att vi inte når upp till positiva siffror beror på pandemins effekter som fortfarande påverkar verksamheten. Pandemin har också föranlett en global råvarubrist av plastråvara som skapat utmaningar i fråga om komponentförsörjning med försenade leveranser och höjda priser.
Vi följer noga utvecklingen avseende kritiska komponenter där nuvarande bedömning i branschen är att leveranser och priser kommer att stabilisera sig under fjärde kvartalet", kommenterar vd Henrik Hartman.

Safe at Sea, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning3,82,646,2%
Rörelseresultat-0,60,1
Rörelsemarginal3,8%
Resultat före skatt-0,70
Nettoresultat-0,70
Resultat per aktie, kronor-0,0630,000


http://media.finwire.com/media/FWS0064DC7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe at Sea

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe at Sea

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt