Nyhet

Safe

Safe Lane Gaming ingår avsiktsförklaring avseende spelförvärv

Gamingbolaget Safe Lane Gaming ingår en avsiktsförklaring (LOI) avseende förvärv av spelet Super Spell Heroes. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget meddelar att man nu initierat en due diligence-process. Målet är att genomföra förvärvet under första kvartalet 2022.

Spelet har idag en mindre spelarbas om 2 000 dagligt aktiva användare men har 20 000 recensioner och 4,3 av 5 i betyg.

Initiala förhandlingar har resulterat i en köpeskilling om maximalt 450 000 dollar, vilken delas upp på två betalningar vid tillträde och 12 månader senare.

Första betalningen är preliminärt satt till 200 000 dollar fördelat på 50 procent kontant och 50 procent aktier i Safe Lane Gaming.

Andra betalningen är en potentiell tilläggsköpeskilling baserat på spelets ebitda-intjäning enligt tabellen nedan.

Över 120 procent av ebitda = 250 000 dollar
Över 95 procent av ebitda = 210 000 dollar
Över 85 procent av ebitda = 140 000 dollar
Över 75 procent av ebitda = 70 000 dollar

Även denna betalas med 50 procent kontant och 50 procent aktier.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt