Nyhet

Safe

Safe Lane Gaming ingår avsiktsförklaring för att förvärva spelet Fan of Guns

Gamingbolaget Safe Lane Gaming ingår avsiktsförklaring för att förvärva mobilspelet Fan of Guns, en titel som bedöms passa in i bolagets portfölj. Sedvanlig due diligence kommer nu att påbörjas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Spelet uppges ha installerats över en miljon gånger över två år och finns via Google Play, med en spelarbas på över 130 000 dagligt aktiva användare (DAU). Det sägs påminna om Minecraft i stilen och Fortnite i genren.

Det påpekas att säljaren arbetar redan idag med att öka intjäningsförmåga per spelare och planerar expansion genom nya uppdatering för att målet om 360 000 i ebit-resultat per år.

I initiala förhandlingar uppgår köpeskillingen till högst totalt 950 000 dollar, varav 400 000 dollar vid tillträdet fördelat mellan kontanter och betalning i egna aktier till ett pris av 0,25 kronor styck. Resterande del skulle vara prestationsbaserad tilläggsköpeskilling.

Planen är att finansiera köpet genom egen kassa och/eller befintliga lån samt att tillträda förvärvet under det tredje kvartalet 2021.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt