Nyhet

Safe

Safe Lane Gaming ska göra företrädesemission på 105,8 miljoner kronor

Gamingbolaget Safe Lane Gaming avser att genomföra en företrädesemission på 105,8 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

Under villkoren för emissionen får varje aktieägare en uniträtt per innehavd aktie (oavsett aktieslag). 24 uniträtter berättigar att teckna en unit som består av tio nya B-aktier samt fyra teckningsoptioner varav två av serie TO1 och två av serie TO2. För varje unit erläggs 1,30 kronor per aktie, vilket motsvarar 0,13 kronor per B-aktie.

Om det blir full teckning och fullt utnyttjande av teckningsoptionerna står bolaget att dra in ytterligare cirka 154 miljoner kronor.

Enligt bolaget är emissionen säkerställd till 90 procent genom bindande tecknings- och garantiåtaganden.

De fullständiga villkoren och tidsplanering för emissionen kommer att presenteras inom kort.

"I och med den föreslagna kapitalinjektionen så kommer Safe Lane Gaming stå på en stabil finansiell grund där vi redan nu identifierat flertalet spännande affärsmöjligheter för att accelerera vår framgångsrika förvärvsstrategi”, kommenterar vd Jesper Nord

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt