Nyhet

Safe

Safe Lane Gaming tecknar avsiktsförklaring om förvärv av spelserien Stickya Games

Gamingbolaget Safe Lane Gaming har ingått en avsiktsförklaring gällande förvärv av spelserien Stickya Games till ett totalt förvärvspris om maximalt 650 000 dollar där 300 000 dollar avser kontant betalning vid tillträde och 350 000 dollar i aktier i Safe Lane Gaming. Resterande del om 1,0 miljoner dollar utgör potentiell tilläggsköpeskilling som baseras på spelets intjäning på rörelseresultat, ebit, under en tolvmånadersperiod räknat från tillträdet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det ska poängteras att förhandlingarna med säljarna alltjämt är i ett tidigt skede, men i och med upprättandet av den här avsiktsförklaringen inleds nu en due diligence process. Ambitionen är, givet ett positivt utfall av due diligence, att genomföra förvärvet under andra kvartalet i år.

Stickya Games har precis som namnet avslöjar, helt riktat in sig på mobilspel med så kallade Stickmen, streckgubbar. Den enkla, men extremt populära spelformen ger oändliga möjligheter till utveckling. Serien har idag fler än fem olika spel på App Store och Google Play. Spelen genererar intäkter främst genom annonsering.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Safe Lane Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Safe Lane Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt