Nyhet

Sagax förvärvar 80 fastigheter för nära 1,3 miljarder

Fastighetsbolaget Sagax har genomfört 13 separata transaktioner och förvärvat totalt 80 fastigheter för 1 285 miljoner kronor. Fastigheterna har en uthyrningsbar area om 111 500 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager- och industriändamål. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna är framför allt i Frankrike (926 miljoner), men även i Finland, Sverige, Spanien och Nederländerna.

Årshyran uppgår till 74 miljoner kronor och överskottsgraden bedöms uppgå till 87 procent. Samtliga hyresintäkter justeras till 100 procent med konsumentprisindex eller liknande. Uthyrningsgraden uppgår till 89 procent och genomsnittlig återstående löptid är 3,0 år. Marknadshyran bedöms uppgå till 98 miljoner inklusive uthyrning av 8 vakanta fastigheter.

Tillträde har skett motsvarande 600 miljoner kronor. Återstående del beräknas tillträdas under andra kvartalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sagax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sagax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt