Säkrast att teckna och sälja nyintroduktioner direkt - Di - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Säkrast att teckna och sälja nyintroduktioner direkt - Di

Det är mer regel än undantag att börsnykomlingar stiger första handelsdagen, men därefter är utvecklingen mer splittrad. Det skriver Dagens Industri på tisdagen.

Stockholmsbörsen har under 2020 och hittills under 2021, borträknat listbyten, fått nio nykomlingar. Det fördelas på sex nyintroduktioner och tre avknoppningar från befintliga bolag.

Nyintrodukterna är Cint, Fasadgruppen, Nordnet, Nordic Paper, Wästbygg och Readly. "Förutom pappersbruket Nordic Paper har samtliga börsintroduktioner stigit första handelsdagen och i genomsnitt är börsuppgången nästan 16 procent", skriver tidningen och konstaterar att utvecklingen därefter är splittrad.

Det har även varit en blandad utveckling för de tre avknoppningarna Annehem, Qliro och Electrolux Professional.

"Om man ska dra några slutsatser av det senaste årets börsnoteringar är den på förhand bästa strategin att teckna och sedan sälja aktien på första handelsdagen för att vara på den säkra sidan", skriver Di.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev