Nyhet

Salzgitter

Salzgitter ökar omsättningen och resultatet - bekräftar helårsguidningen

Tyska ståljätten Salzgitter redovisar ökande omsättning och kraftigt förbättrat resultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen steg 53,8 procent till 2 341,4 miljoner euro (1 522,7).

Rörelseresultatet blev 200,1 miljoner euro (-82,1), med en rörelsemarginal på 8,5 procent.

Resultatet före skatt var 188,4 miljoner euro (-96,4).

Resultatet efter skatt blev 154,1 miljoner euro (-101,0).

Till följd av den goda tillväxten i det andra kvartalet uppnådde Salzgitter ett resultat före skatt under första halvåret som uppgick till 305,7 miljoner euro, vilket är det bästa resultatet för bolaget sedan 2008.

Mot bakgrund av det starka kvartalet och givet en fortsatt stabil utveckling på marknaden bekräftar Salzgitter sin finansiella guidning för helåret.

Intäkterna väntas öka till minst 9 miljarder euro under helåret, med ett resultat före skatt som väntas landa på mellan 400 och 600 miljoner euro.

Salzgitter, MEURQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning2 341,41 522,753,8%
Rörelseresultat200,1-82,1
Rörelsemarginal8,5%
Resultat före skatt188,4-96,4
Nettoresultat154,1-101,0


http://media.finwire.com/media/FWM0063FB5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Salzgitter

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Salzgitter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt