Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Samtrygg minskade antalet hyresmånader i oktober men hög underliggande effektivitet

Bostadsuthyraren Samtrygg minskade antalet sålda hyresmånader under oktober i år, jämfört med motsvarande period i fjol.

"Under hösten har vi sett en trend till följd av i Covid-19 som tagit sig uttryck i lägre efterfrågan på längre avtal samt lägre hyresnivåer generellt, vilket sammantaget har haft en negativ inverkan på försäljningsresultatet. Parallellt har vi lyckats bibehålla en hög effektivitet i verksamheten genom att stänga ungefär lika många avtal som för respektive jämförelseperiod, samtidigt som aktiviteten i plattformen är på höga nivåer. Denna trend har fortsatt även under oktober, och under månaden stängdes fler avtal än under motsvarande period föregående år", skriver bolaget i en kommentar.

Samtrygg beskriver vidare att utvidgningen av hyresgarantin från 2 till 12 månader, minst dubbelt så omfattande som konkurrenterna, har fått ett positivt mottagande både hos befintliga som nya hyresvärdar.

Antalet sålda hyresmånader uppgick till 1 320 stycken, en minskning med 11 procent mot föregående år och en ökning med 2 procent mot månaden innan. Antalet besökare ökade med 2 procent mätt som årstakt och antalet nya bostadssökande ökade med 45 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Samtrygg

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Samtrygg

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt