Samtrygg minskade antalet hyresmånader i oktober men hög underliggande effektivitet

Nyhet

Samtrygg minskade antalet hyresmånader i oktober men hög underliggande effektivitet

Bostadsuthyraren Samtrygg minskade antalet sålda hyresmånader under oktober i år, jämfört med motsvarande period i fjol.

"Under hösten har vi sett en trend till följd av i Covid-19 som tagit sig uttryck i lägre efterfrågan på längre avtal samt lägre hyresnivåer generellt, vilket sammantaget har haft en negativ inverkan på försäljningsresultatet. Parallellt har vi lyckats bibehålla en hög effektivitet i verksamheten genom att stänga ungefär lika många avtal som för respektive jämförelseperiod, samtidigt som aktiviteten i plattformen är på höga nivåer. Denna trend har fortsatt även under oktober, och under månaden stängdes fler avtal än under motsvarande period föregående år", skriver bolaget i en kommentar.

Samtrygg beskriver vidare att utvidgningen av hyresgarantin från 2 till 12 månader, minst dubbelt så omfattande som konkurrenterna, har fått ett positivt mottagande både hos befintliga som nya hyresvärdar.

Antalet sålda hyresmånader uppgick till 1 320 stycken, en minskning med 11 procent mot föregående år och en ökning med 2 procent mot månaden innan. Antalet besökare ökade med 2 procent mätt som årstakt och antalet nya bostadssökande ökade med 45 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Samtrygg

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samtrygg

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev