Sandvik höjer sitt intäktsmål för Manufacturing Solutions för 2025
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sandvik höjer sitt intäktsmål för Manufacturing Solutions för 2025

Verkstadsbolaget Sandvik höjer sitt intäktsmål för affärsområdessegmentet Sandvik Manufacturing Solutions för 2025, till 6 miljarder kronor, från tidigare 4 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är de aviserade förvärven av Cambrio, DWFritz Automation och CNC Software, etablerar Sandvik Manufacturing Solutions en plattform, som i kombination med förväntad organisk tillväxt i den nuvarande verksamheten, förväntas överstiga det tidigare kommunicerade intäktsmålet. I samband med det nya intäktsmålet kommunicerar Sandvik även ett mål för 2025 om en ebita-marginal på 20 procent för Sandvik Manufacturing Solutions.

Det tidigare intäktsmålet, som annonserades på kapitalmarknadsdagen i november 2020, var att öka intäkterna från 800 miljoner kronor till 4 miljarder kronor under perioden 2019-2025.

- Jag är nöjd med att vi har lyckats accelerera förvärvstakten i Sandvik Manufacturing Solutions, och att vi nu kan uppdatera våra mål mindre än ett år efter att de implementerades. Med den här solida plattformen har vi ett helt annat utgångsläge för att exekvera på vår organiska tillväxtambition i vår strävan att förbättra våra kunders produktivitet i en allt mer digital och uppkopplad tillverkningsindustri, säger Stefan Widing, vd och koncernchef för Sandvik.

Affärsområdessegmentet Sandvik Manufacturing Solutions, bestående av divisionerna Design and Planning Automation, Additive Manufacturing och Metrology, etablerades den 1 oktober 2020 och rapporteras inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

Sandviks mål om en tillväxt om minst 5 procent över en konjunkturcykel, organisk och genom förvärv, förblir oförändrat.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sandvik

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sandvik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt