Nyhet

Sanofi förvärvar Kadmon för 1,9 miljarder dollar - premie om 79 procent

Franska läkemedelsjätten Sanofi förvärvar amerikanska börsnoterade Kadmon för 1,9 miljarder dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Budet innebär att man betalar 9,50 dollar per aktie, igår stängde aktien på 5,30 dollar. Detta motsvarar en premie om 79 procent.

Kadmon är ett biofarmaceutiskt bolag inom sjukdomsområden med medicinska behov som inte är uppfyllda.

"Vi är glada över att kunna lägga till Kadmons Rezurock i vår väletablerade transplantationsportfölj. Vår befintliga skala, expertis och relationer inom transplantation skapar en idealisk plattform för att uppnå den fulla potentialen för Rezurock, som kommer att tillgodose de betydande ouppfyllda medicinska behoven hos patienter med kronisk graft-versus-host sjukdom runt om i världen”, säger Olivier Charmeil, vd Sanofi.

I juli 2021 godkände FDA Rezurock för behandling av vuxna och pediatriska patienter 12 år och äldre med kronisk graft-versus-host sjukdom efter att minst två tidigare systemiska behandlingar misslyckats. Rezurock lanserades i augusti i USA.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sanofi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sanofi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt