Nyhet

Sanofi

Sanofi och GSK inleder fas 3-studie med coronavaccinkandidat

Läkemedelsbolagen Sanofi och Glaxosmithkline påbörjar en global fas 3-studie med sin vaccinkandidat mot covid-19. Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien kommer att omfatta över 35 000 frivilliga vuxna personer i flera länder över ett antal kontinenter. Det primära målet med studien är att hindra spridningen av covid-19 hos personer, och det sekundära målet är att stoppa svåra fall av covid-19 och asymptomatisk spridning.

Studien kommer att rikta sig mot covid-19-varianten som är ursprungen från kinesiska Wuhan samt den sydafrikanska varianten, uppges det.

Om fas 3-studien utfaller väl och man får myndigheternas medgivande kan vaccinet godkännas under fjärde kvartalet 2021. Bolagen kommer att börja tillverka vaccinet redan under kommande veckor för att säkerställa en snabb tillgång ifall det godkänns.

https://www.globenewswire.com/news-release/2021/05/27/2236989/0/en/Sanofi-and-GSK-initiate-global-Phase-3-clinical-efficacy-study-of-COVID-19-vaccine-candidate.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sanofi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sanofi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt