Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sarsys-Asft får orders till USA och Tyskland värda 1,5 miljoner kronor

Friktionsmätningsbolaget Sarsys-Asft har fått två orders till ett värde om cirka 1,5 miljoner kronor till USA och Tyskland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern från tyska Flughafen Leipzig/Halle omfattar en ASFT Volvo XC40 friction tester och leverans kommer ske i fjärde kvartalet.

Ordern till Alta Vista Solutions omfattar en T2Go portabel friktionsmätare och kommer också att leveraras under det fjärde kvartalet.

"Leipzig/Halle flygplats är en samarbetspartner sedan många år. Flygplatsen utnyttjas nästan uteslutande för fraktflyg. Denna sektor har inte minskat under pandemin utan tvärtom ökat sina volymer. Den nya utrustningen ska möta det ökade behovet av ytterligare friktionssystem på grund av fraktflygets expansion. Beställningen från Alta Vista Solutions är en första order till ett testprojekt för CALTRANS METS i Kalifornien. Projektet ska utvärdera möjligheterna för att använda vår T2Go utrustning för friktionsmätning av broar samt gång- och cykelbanor. Ordern är av stor vikt för oss inom vägsegmentet i Kalifornien och för hela USA", kommenterar vd Fredrik Graflind.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SARSYS-ASFT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SARSYS-ASFT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt