Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sarsys-Asft

Sarsys-Asft ökar omsättning men minskar rörelseresultat - offertförfrågningar ökat högst påtagligt

Friktionsmätningsbolaget Sarsys-Asft redovisar en något ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade smått och vd:n förmedlar att offertförfrågningarna börjat öka igen.

Omsättningen steg 7,6 procent till 11,3 miljoner kronor (10,5).

"I Europa går återhämtningen lite långsammare men under juli månad kom ett stort volymlyft. Många av våra flygplatskunder bromsade sina investeringsplaner och har inväntat en vändning i flygandet. Den vändningen har nu kommit. Detta har inneburit för oss att offertförfrågningarna har ökat högst påtagligt", kommenterar vd Fredrik Graflind.

Rörelseresultatet blev -3,4 miljoner kronor (-3,1).

Resultatet före och efter skatt var -3,6 miljoner kronor (-3,5).

Resultat per aktie hamnade på -0,30 kronor (-0,31).

Bolaget lägger mycket tid på att reducera antalet komponenter som används i modellprogrammet med syftet att minska lagret, effektivisera produktionen och minska kostnaderna.

Sarsys-Asft, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning11,310,57,6%
Rörelseresultat-3,4-3,1
Resultat före skatt-3,6-3,5
Nettoresultat-3,6-3,5
Resultat per aktie, kronor-0,30-0,31


http://media.finwire.com/media/FWS0064E68-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SARSYS-ASFT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SARSYS-ASFT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt