Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sarsys-Asft vänder till förlust i andra kvartalet

Friktionsmätningsbolaget Sarsys-Asft redovisar lägre omsättning och vänder till förlust under andra kvartalet.

Omsättningen sjönk 56,3 procent till 10,5 miljoner kronor (24).

Rörelseresultatet blev -3,1 miljoner kronor (1,5).

Resultatet före och efter skatt var -3,5 miljoner kronor (1,0).

Resultat per aktie hamnade på -0,31 kronor (0,09).

Kvartalet har präglats av eskalerade leveransproblem hos underleverantörer på grund av covid 19-påverkan.

"Under kvartal ett (Q1) var vi fortfarande optimistiska gällande påverkan på verksamheten från covid19. Men allt efter hand som tiden gått har leveransproblem hos underleverantörerna eskalerat. Fordons- och materialbrist i produktionen har inneburit produktionsproblem och många arbeten har behövt pausas för att senare återstartas med betydande effektivitetsförluster som följd. Utleveranserna mot kund har i vissa fall kraftigt försenats eller tillsvidare helt stoppats. För att förbättra situationen har mycket arbete lagts på att hitta alternativa leverantörer av både material och fordon och med ökade kostnader som följd", säger vd Fredrik Graflind i rapporten.

Sarsys-Asft, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning10,524-56,3%
Rörelseresultat-3,11,5
Rörelsemarginal6,3%
Resultat före skatt-3,51,0
Nettoresultat-3,51,0
Resultat per aktie, kronor-0,310,09

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SARSYS-ASFT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SARSYS-ASFT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt