Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Savosolar minskar förlusten i tredje kvartalet

Finländska Savosolar rapporterar intäkter på 1,7 miljoner euro (0,1) och ett ebit-resultat på -0,8 miljoner euro (-1,3) för det tredje kvartalet. Jämförelsen är med året innan.

Nettoresultatet för perioden landar på -1,0 miljoner euro (-1,3).

Savosolar, som endast släpper halvårsrapporter, presenterar Q3-siffrorna i en så kallad business review. Vd Jari Varjotie kommenterar det gångna kvartalet som ett där bolaget hade en fortsatt gynnsam utveckling trots covid-19-pandemin.

”Vi kunde fortsätta de pågående kundprojekten i Centraleuropa efter att covid-19-restriktionerna upphävts under försommaren”, säger Varjotie. Under tredje kvartalet kom bolaget också att underteckna kontrakt om leverans av ett solvärmesystem till franska staden Narbonne.

Blickande framåt varnar bolaget dock för att nya covid-19-restriktioner kan leda till ytterligare uppskjutna kundbeslut om investeringar och leveranser.

"Vi försöker förbereda oss för de potentiella effekterna av pandemisituationen på vårt företag", säger Varjotie.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SavoSolar

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SavoSolar

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt