Nyhet

Saxlunds företrädesemission blev övertecknad

Saxlunds nyemission med företrädesrätt för aktieägna tecknades till 112,8 procent och blev därmed övertecknad. Nyemissionen tecknades till 94,6 procent med stöd av företrädesrätt. Inga emissionsgarantier kommer att tas i anspråk. Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen har beslutat att godkänna betalning genom kvittning av fordran om 16,8 miljoner kronor för tecknare som tecknat units med stöd av uniträtter och vars fordran utgör en del av de krediter som skulle lösas genom medel från företrädesemissionen.

Bolaget tillförs därmed 85,2 miljoner kronor före avdrag för kvittning och emissionskostnader. Efter avdrag för kvittning tillförs bolaget 68,4 miljoner kronor före emissionskostnader uppgående 1,8 miljoner kronor.

- Det stora intresset från våra befintliga aktieägare att delta i vår emission är väldigt glädjande och vi vill tacka för förtroendet och samtidigt passa på att välkomna nytillkomna aktieägare till Saxlund. De tillförda medlen ger oss stora möjligheter att kraftfullt agera på de marknadsmöjligheter som vi identifierat och bedömer kommer att växa starkt under de kommande åren. En viktig del att i att uppfattas som en pålitlig och stark affärspartner är att kunna visa finansiell styrka. Med den starka balansräkning som Saxlund efter den här emissionen kommer att kunna visa har vi större möjligheter än någonsin att konkurrera om olika affärer, såväl i Sverige som utomlands, säger Stefan Wallerman, vd i Saxlund.

Saxlund emitterar 266,21 miljoner nya aktier och har därefter 598,97 miljoner aktier utestående.
Bolaget har även 266,21 miljoner teckningsoptioner TO3 utestående.

Saxlund kommer, enligt avtal med emissionsgaranter, att genomföra en riktad emssion av 26,61 miljoner nya aktier och 26,61 miljoner teckningsoptioner TO3.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Saxlund

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Saxlund

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt