Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

SBB ökar sitt ägande i Amasten till 64 procent av aktierna

Fastighetsbolaget SBB meddelade den 18 november att bolaget köper 265,41 miljoner A-aktier i fastighetsbolaget Amasten till ett pris på 13,30 kronor per A-aktie. SBB har nu ingått avtal om att köpa ytterligare 81,91 miljoner A-aktier i Amasten till samma kurs. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljare av aktierna är Eiendomsspar och Helene Sundt. Köpeskillingen erläggs kontant och uppgår till 1 089 miljoner kronor.

SBB kommer efter förvärven att kontrollera 64 procent av kapitalet och rösterna i Amasten, som är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

SBB kommer som tidigare meddelats att lägga ett budpliktsbud på samtliga aktier i Amasten. Budpliktsbudet måste lämnas inom fyra veckor från det att budpliktsskyldigheten uppstod.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt