Nyhet

SBB säljer sju fastigheter för 2,5 miljarder kronor

Fastighetsbolaget SBB säljer sju fastigheter i Norge, Finland och Sverige för ett överenskommet fastighetsvärde om 2 500 miljoner kronor. Av dessa används 2 280 miljoner kronor för att minska nettoskulden. Den värdemässigt största fastigheten i portföljen är Kunnskapsveien 55 i Lilleström i Norge med Oslomet som största hyresgäst och övriga fastigheter utgörs av offentliga kontor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Av försäljningslikviden kommer 1 850 miljoner norska kronor från från försäljning till Public Property Invest, PPI, där SBB äger 48,8 procent. SBB kommer i samband med transaktionen att investera 215 miljoner norska kronor i PPI. Efter transaktionen har PPI ett totalt fastighetsvärde om 10,5 miljarder norska kronor. Affärerna är tecknade och tillträde sker i andra kvartalet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag B

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag B

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt