Nyhet

SBB strax under gränsen för budplikt i JM

Fastighetsbolaget SBB äger nu 29,96 procent av aktierna i bostadsutvecklaren JM vilket innebär att man befinner sig strax under budpliktsgränsen på 30 procent. Det skriver Dagens industri.

Den senaste ägardatan tyder på att SBB utökat ägandet i JM under april. Detta eftersom man satt på 27,7 procent av aktierna i JM enligt senaste rapporten för första kvartalet. De senaste siffrorna bekräftas också till Di av bolagets ir-chef.

JM har också nyligen beslutat om att dra in ett visst antal aktier, vilket kan tvinga SBB till budplikt om inte bolaget reducerar sitt ägande. SBB har valt att inte kommentera detta till Di men däremot uppgett att JM är en långsiktig investering. Det är i linje med vad SBB:s storägare och vd Ilija Batljan uppgav i förra veckan. Han sade att JM är SBB:s långsiktiga investering på mellan 25-30 procent.

https://www.di.se/nyheter/sbb-strax-under-gransen-for-budplikt-i-jm/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt