Nyhet

SBBs vd Ilija Batljan ångrar att han inte satsade mångmiljonbelopp mot blankare - Realtid

Tidigare idag sade fastighetsbolaget SBBs vd Ilija Batljan till Fastighetstidningen att han nästa gång är beredd att satsa 200 miljoner kronor på jurister och konsulter i USA för att försvara sig mot blankare. I en intervju med Realtid förtydligar och utvecklar han uttalandet.

- Våra ägare har straffats, och en lärdom är att ta blankningarna väldigt seriöst. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte satte av rejält med pengar på jurister i USA för att kunna komma åt den här verksamheten som ser ut att innehålla kriminella inslag, säger SBB-chefen till nyhetssajten.

Vidare anser Batljan att det är kontraproduktivt att han tillfrågas om blankarna, och att journalister istället borde rikta frågor till dem.

Realtid söker nu en mängd bolag som har eller haft haft stora blankningspositioner i SBB.

https://www.realtid.se/ilija-batljan-du-och-jag-blir-nyttiga-idioter/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt