Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian

Scandinavian Biogas ökar omsättning och rörelseresultat under tredje kvartalet

Biogas- och biogödselproducenten Scandinavian Biogas redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade.

Omsättningen steg 17,1 procent till 95,4 miljoner kronor (81,5).

Rörelseresultatet blev 8,5 miljoner kronor (1,6), med en rörelsemarginal på 8,9 procent (2,0).

Resultatet före skatt var -5,4 miljoner kronor (-12,0).

Resultatet efter skatt blev -4,9 miljoner kronor (-11,8).

Justerat resultat per aktie blev -0,16 kronor (-0,70).

"I tredje kvartalet fick vi det efterlängtade förslaget från EU som fastlår att biogas är en viktig del av EU:s gröna omställning för att nå målet om att bli världens första klimatneutrala region senast 2050. /.../ För vår del var det också viktigt att Sveriges regering i sin höstbudget lämnade besked om en utökad och långsiktig satsning på bland annat biogas fram till och med 2040. För biogas specifikt handlar det nästa år om ett nytt produktionsstöd på cirka 500 miljoner kronor för att därefter öka till 700 miljoner kronor per år", kommenterar vd Matti Vikkula.

"Vi ser fortsatt covid-19-effekter med viss negativ påverkan på den svenska verksamheten vilket innebär att anläggningarna inte utnyttjat sin fulla kapacitet. Verksamheten i Norge utvecklas som förväntat och levererar betydligt bättre än föregående år. Verksamheten i Korea levererade ett stabilt kvartal som var något bättre än föregående år. Prishöjningar av fossila bränslen antas påverka oss positivt, inte minst kortsiktigt."

Scandinavian Biogas, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning95,481,517,1%
Rörelseresultat8,51,6431,3%
Rörelsemarginal8,9%2,0%
Resultat före skatt-5,4-12,0
Nettoresultat-4,9-11,8
Resultat per aktie, justerat, kronor-0,16-0,70


http://media.finwire.com/media/FWS0068829-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scandinavian Biogas

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scandinavian Biogas

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt