Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandinavian Health Innovations ökar omsättning, ser fram emot flera förvärv

Hudvårds- och hälsoproduktbolaget Scandinavian Health Innovations redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen steg 10,5 procent till 2,1 miljoner kronor (1,9).

Rörelseresultatet blev -0,7 miljoner kronor (-0,1). Det negativa rörelseresultatet uppges framförallt vara hänförligt till Organic Inspirations och Natural Shop Europe.

Resultatet före och efter skatt var -0,8 miljoner kronor (-0,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor (-0,07).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,2 miljoner kronor (-0,1).

Likvida medel uppgick till 3 miljoner kronor (1,3).

"Vi har flera samarbeten och nya satsningar att se fram emot under 2021 och de investeringar som görs nu under 2020 kommer att ge god avkastning i form av ökad tillväxttakt. Antalet varumärken kommer att öka och vi har flera förvärv att se fram emot vilket kan komma att förbättra både resultatet och tillväxten", säger vd:n Daniel Ehdin

Scandinavian Health Innovations, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning2,11,910,5%
Rörelseresultat-0,7-0,1
Resultat före skatt-0,8-0,1
Nettoresultat-0,8-0,1
Resultat per aktie, kronor-0,29-0,07
Kassaflöde från löpande verksamhet-0,2-0,1
Likvida medel31,3130,8%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nosium

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nosium

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt