Nyhet

Scandion Oncology och Alligator Bioscience har erhållit lovande preklinisk data från gemensam studie

Forskningsbolagen Scandion Oncology och Alligator Bioscience har idag presenterat preklinisk data som bedöms vara lovande från bolagens gemensamma undersökning av antitumöreffekter på läkemedelsresistent cancer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samarbetet undersöker antitumöreffekten av att kombinera båda företagens läkemedelskandidater SCO-101 och mitazalimab med kemoterapi i tumörer resistenta mot just kemoterapi. Målet är att kombinationen av läkemedlen ska bryta kemoterapiresistensen och förstärka antitumöreffekten.

Prekliniska data från pågående studier validerar potentialen för kombinationen av läkemedlen och dess antitumöreffekter. Studierna pågår fortfarande och effekten kommer utvärderas ytterligare.

"Denna första uppsättning in-vivo-data är uppmuntrande. Studierna kommer att fortsätta för att de slutliga slutsatserna ska kunna dras, men denna första bedömning stöder vår hypotes och öppnar för en ny möjlighet i vår FoU-strategi", kommenterar Scandion Oncologys vd Rode Hansen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt