Schneider Electrics omsättning högre än väntat i första kvartalet - höjer helårsguidning

Nyhet

{newsItem.title}

Schneider Electrics omsättning högre än väntat i första kvartalet - höjer helårsguidning

Franska ABB-rivalen Schneider Electric redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Vidare höjs helårsguidningen avseende tillväxt och marginaler.

Omsättningen steg 11,9 procent till 6 526 miljoner euro (5 832). Utfallet kan jämföras med Bloomberg analytikerkonsensus som låg på 6 210.

Bolaget höjer sin helårsguidning till en organisk omsättningstillväxt på mellan 8 till 11 procent, från tidigare 5 till 8 procent.

Vidare höjs guidningen för tillväxten i ebita-resultatet till mellan 14 till 20 procent, från tidigare 9 till 15 procent. Ebita marginalen väntas nu bli mellan 16,7 till 17,1 procent, från tidigare 16,1 procent till 16,5 procent.

Schneider Electric, MEURQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020Förändring
Nettoomsättning6 5266 2105,1%5 83211,9%
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005E6BD-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Schneider Electric

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Schneider Electric

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev