Scibase ökar omsättning och minskar förlusten under 'milstolpekvartal'

Nyhet

Scibase ökar omsättning och minskar förlusten under 'milstolpekvartal'

Scibase redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Bolaget uppger att covid-19 påverkat från och med första kvartalet men att elektrodförsäljningen nu återhämtat sig. Försäljningen av system är fortsatt påverkad.

Omsättningen steg 21,1 procent till 2,3 miljoner kronor (1,9).

Rörelseresultatet blev -7,3 miljoner kronor (-9,8).

Resultatet före skatt var -7,4 miljoner kronor (9,9).

Resultatet efter skatt blev -7,4 miljoner kronor (-9,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,2 kronor (-0,59).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -7 miljoner kronor (-10,3).

Likvida medel uppgick till 21,7 miljoner kronor (35,9).

"Förutom att vara ett kvartal där försäljningen har "studsat tillbaka" har det varit ett kvartal med flera viktiga milstolpar för SciBase. Lokal lönsamhet i Tyskland, introduktionen av Nevisense Go, beviljandet av en amerikansk CPT III-kod, framstegen med MDR och våra nya applikationer samt slutförandet av vår finansieringsrunda markerar detta som ett milstolpekvartal för
bolaget", skriver vd:n Simon Grant.

Scibase, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning2,31,921,1%
Rörelseresultat-7,3-9,8
Resultat före skatt-7,49,9
Nettoresultat-7,4-9,9
Resultat per aktie, kronor-0,2-0,59
Kassaflöde från löpande verksamhet-7-10,3
Likvida medel21,735,9-39,6%

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Scibase

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Scibase

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev