Nyhet

Seamless Distribution Systems i återförsäljaravtal i Rwanda om mikrokrediter

Seamless Distribution Systems har tecknat ett återförsäljaravtal i Rwanda avseende mikrokrediter. Avtalet har tecknats med Rwandas ledande mobiloperatör och innebär att SDS tar en kreditavgift som delas med operatören.

Tjänsten beskrivs vara den första av sitt slag i Rwanda och förväntas bidra positivt till SDS:s återkommande intäkter från fjärde kvartalet i rad, uppges det i ett pressmeddelande.

SDS:s krediter innebär att bolaget lånar ut taltid, som förvärvats till rabatterat pris av operatören, till återförsäljare som sålt slut och inte kan fylla på med ny. Det görs mot en avgift och SDS bär alla kreditrisker och tillhörande kostnader för tjänsten.

"Social distansering har ökat behovet för digitalisering och vår mikrokredittjänst ökar tillgängligheten för återförsäljare att sälja oavbrutet utan att behöva transportera sig i onödan för att fylla på lagret av digitala produkter. För SDS ökar detta samarbete ytterligare vårt underlag för återkommande intäkter baserad på finansiella tjänster vilket är i linje med vår strategi," säger SDS vd Tommy Eriksson

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seamless Distribution Systems

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Seamless Distribution Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt