Nyhet

Seamless Distribution Systems ökar intäkterna men resultatet sjönk i tredje kvartalet

Seamless Distribution Systems redovisar ökande intäkter samtidigt som resultatet sjönk i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 7,9 procent till 68,4 miljoner kronor (63,4).

Ebitda-resultat blev 12,0 miljoner kronor (12,8), med en ebitda-marginal på 17,5 procent (20,2).

Rörelseresultatet blev 4,7 miljoner kronor (5,9), med en rörelsemarginal på 6,9 procent (9,3).

Resultatet före skatt var 3,0 miljoner kronor (4,3).

Resultatet efter skatt blev 1,8 miljoner kronor (3,6), en minskning med 50,0 procent mot föregående år. Resultatet per aktie var 0,22 kronor (0,47).

- SDS tredje kvartal har varit händelserikt. Vi har fortsatt att vinna affärer från såväl befintliga som nya kunder. Glädjande är att vi mot slutet av kvartalet sålde två nya system till helt nya kunder. Även om vi känt av vissa effekter av pandemin har vi fortsatt att hålla ett högt affärstempo och presterat väldigt väl. Vi har dessutom genomfört en mycket framgångsrik spridningsemission som blev övertecknad tre gånger av 4 500 investerare. Det innebär att några veckor efter emissionen så har nettot av antalet aktieägare ökat med över 3 000 samtidigt som bolaget kommer att tillföras 26,5 miljoner kronor i kapital, kommenterar vd Tommy Eriksson i delårsrapporten.

- Kapitalanskaffningen gör att vi fullt ut kan fortsätta att arbeta med den tillväxtstrategi vi tidigare lagt fram. Den möjliggör även att vi på ett trovärdigt sätt kan fortsätta att vara en del av konsolideringen på marknaden som vi är övertygade om kommer att fortsätta. Förvärvet av Eservglobal var ett stort och viktigt steg på vår tillväxtresa och vi står nu redo att ta nästa kliv.

- Arbetet med Eservglobals kunder följer en fortsatt positiv trend och vi närmar oss nu slutet av anpassningen av organisationen. Kunderna fortsätter och fördjupar sina diskussioner med oss vilket pekar mot fler möjliga nya affärer när migrationerna är genomförda. Under kvartalet tog ännu en kund i Botswana beslut om migrering. Den tidigare bedömningen från 2019 var att det kommer ta tre år att migrera alla kunder till SDS produkter. Detta ser fortfarande realistiskt ut, fortsätter Tommy Eriksson.


Seamless Distribution Systems, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning68,463,47,9%
EBITDA12,012,8-6,3%
EBITDA-marginal17,5%20,2%
Rörelseresultat4,75,9-20,3%
Rörelsemarginal6,9%9,3%
Resultat före skatt3,04,3-30,2%
Nettoresultat1,83,6-50,0%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seamless Distribution Systems

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Seamless Distribution Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt