Nyhet

SEB Hållbarhetsfond Global slog index och ökade 0,6 procent i september

Fonden SEB Hållbarhetsfond Global steg 0,6 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden minskat 7,6 procent och är därmed sämre än index som har minskat 2,8 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvarig förvaltare Andreas Johansson.

Enligt Johansson kom större del av den positiva utvecklingen av fondens exponering mot låg risk samt bolagsval.

"På toppnivå hade faktorallokeringen endast marginell påverkan där allokeringen till låg risk bidrog starkast till utvecklingen medan exponeringen mot sentiment påverkade mest negativt. Både sektorallokering och bolagsval bidrog positivt till den relativa avkastningen".

Fonden gynnades även av dess undervikt i energi.

Positiva bidragsgivare för månaden var NTT DoCoMo, Nintendo, Pultegroup, Amazon och Tesla. Negativa bidragsgivare för månaden var Ci Financial Corp och Allianz.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Apple, Microsoft, CME E-Mini Standard & Poor's 500 Index Future och Eurex EURO STOXX 50 Future.

SEB Hållbarhetsfond Global, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,6
Fond i år, förändring i procent-7,6
Index i år, förändring i procent-2,8

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt