Securitas genomför transformativt förvärv för 3,2 miljarder dollar, planerar nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Securitas genomför transformativt förvärv för 3,2 miljarder dollar, planerar nyemission

Säkerhetsbolaget Securitas ingår avtal om att köpa verksamheten avseende elektroniska säkerhetslösningar (Stanley Security) från Stanley Black & Decker för en kontant köpeskilling om 3,2 miljarder dollar på skuld- och kassafri bas. Förvärvet beskrivs som transformativt för Securitas, som också planerar en nyemission.

"Detta innebär att Securitas blir en exceptionell aktör inom säkerhetsbranschen. Tillsammans med Stanley Security, vårt största förvärv någonsin, förändras Securitas profil från ett ledande bevakningsföretag med förmåga att leverera elektronisk säkerhet och säkerhetslösningar, till en ledande aktör för intelligenta säkerhetslösningar", säger Magnus Ahlqvist, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: "Framtiden för säkerhet bygger på kombinationen av global närvaro, uppkopplad teknik och intelligent användning av data, och tillsammans med Stanley Security får Securitas en enastående position för fortsatt framgång. Tillsammans är vårt erbjudande i framkant, och vi kommer att vara perfekt positionerade för att leverera trygghet och säkerhet till kunder och samhällen runt om i världen."

Stanley Security uppges vara en högt ansedd leverantör av elektroniska säkerhetslösningar med verksamhet på tolv marknader globalt. Verksamheten förväntas generera en försäljning om närmare 1 700 miljoner dollar under 2021, varav cirka 40 procent är återkommande intäkter

Förvärvet har betydande kommersiella synergier och medför övertygande kostnadssynergier vilka förväntas att realiseras fullt ut inom tre år från fullföljandet.

Förvärvsrelaterade kostnader som är en kombination av transaktions-, bryggfinansierings-, integrations- och omstruktureringskostnader, kommer att uppgå till omkring 135 miljoner dollar varav majoriteten förväntas att redovisas under 2022 och 2023.

Förvärvet väntas öka koncernens rörelsemarginal omedelbart vid fullföljandet, skapa betydande kostnadssynergier samt leverera en förbättrad vinst per aktie under det första helåret efter fullföljandet och leda till en omfattande förbättring av rörelsemarginalen över tid.

Affären är fullt finansierad genom en bryggfacilitet som förväntas att refinansieras genom långsiktig skuldfinansiering och en företrädesemission om 915 miljoner dollar, som avses att beslutas om efter fullföljandet. Nuvarande aktieägare har totalt sett lämnat åtaganden, avsiktsförklaringar och garantier att teckna 44,6 procent av företrädesemissionen.

Förvärvet beräknas att fullföljas under det första halvåret 2022 och är föremål för sedvanliga regulatoriska godkännanden och fullföljandevillkor.

Bolaget kommer att hålla en telefonkonferens i dag, klockan 10.30.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Securitas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt