Securitas organiska tillväxt var 6 procent under juli-augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Securitas organiska tillväxt var 6 procent under juli-augusti

Securitas

Säkerhetsbolaget Securitas publicerar ikväll en trading update för perioden juli-augusti 2022 med jämförelsetal i tillämpliga fall inkluderade för motsvarande period under 2021. Stanley Security konsoliderades den 22 juli 2022 och är följaktligen inte inkluderat i jämförelsetalen. Securitas hade tidigare aviserat att en trading update skulle publiceras omkring den 23 september.

Bolagets totala försäljning uppgick till 22 233 miljoner kronor (17 593). Försäljning av teknisk säkerhet och säkerhetslösningar stod för 30 procent (22) av total försäljning under perioden.

"De goda affärsförhållandena fortsatte under perioden med en organisk försäljningstillväxt på 6 procent där Security Services North America vände till positiv organisk försäljningstillväxt och understöddes av Security Services Ibero-America och Security Services Europe. För Stanley Security var den kommersiella drivkraften stark med en medelhög ensiffrig uppskattad organisk försäljningstillväxt för perioden", skriver bolaget.

Rörelseresultatet före avskrivningar uppgick till 1437 miljoner kronor (1036) vilket, justerat för valutakursförändringar, utgjorde en förändring på 27 procent. Koncernens rörelsemarginal var 6,5 procent (5,9).

"Affärssegmenten Security Services North America och Security Services Ibero-America fortsatte redovisa stark marginalförbättring. I Security Services North America var denna förbättring ytterligare positivt påverkad av förvärvet av STANLEY Security-verksamheten. Även inom Security Services Europe förbättrades marginalen, främst tack vare förvärvet av Stanley Security-verksamheten medan den resterande delen av verksamheten i Security Services Europe var i linje med föregående år", skriver bolaget.

Rörelsemarginalen i den förvärvade Stanley Security-verksamheten bidrog signifikant till koncernens rörelsemarginal. Jämfört med det första halvåret 2022 förbättrades rörelsemarginalen i den förvärvade Stanley Security-verksamheten väsentligt till följd av prissättningsinitiativ, hävstångseffekter och kostnadskontroll, samt verkställande av värdeskapandeplanen.

Under det andra kvartalet, april-juni, var den organiska försäljningstillväxten 6 procent medan ebita-marginalen låg på 5,8 procent, enligt tidigare lämnad information som alltså avser Securitas före förvärvet av Stanley Security..

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Securitas

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt