Nyhet

Senareläggning av leverans påverkar I-Techs försäljning negativt med 12 miljoner kronor i år

I-Tech meddelar att leveranserna för den order värd 57 miljoner kronor till Chugoku Marine Paints som bolaget kommunicerade i augusti förra året kommer delvis att senareläggas på grund av den rådande coronapandemin. Senareläggningen får en negativ påverkan på I-Techs försäljning under 2020 med cirka 12 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt vad som tidigare kommunicerats skulle ordern ha levererats i sin helhet under 2020 men delar av ordern kommer nu istället att levereras under första halvåret 2021. Orsaken till senareläggningen är den osäkerhet som den pågående pandemin skapat och som fått Chugoku Marine Paints att se över sin lagersituation. För att undvika att bygga ett för stort lager har bolaget nu meddelat I-Tech att de vill senarelägga delar av leveranserna till det första halvåret 2021.

"Behovet av effektiva och miljömässigt hållbara bottenfärger består men som vi kommunicerade i vår rapport för det andra kvartalet i år, har den ekonomiska osäkerhet som pandemin skapat gjort slutkunderna mer försiktiga när det gäller investeringar", skriver I-Tech.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om I-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt