Senareläggning av leverans påverkar I-Techs försäljning negativt med 12 miljoner kronor i år

Nyhet

Senareläggning av leverans påverkar I-Techs försäljning negativt med 12 miljoner kronor i år

I-Tech meddelar att leveranserna för den order värd 57 miljoner kronor till Chugoku Marine Paints som bolaget kommunicerade i augusti förra året kommer delvis att senareläggas på grund av den rådande coronapandemin. Senareläggningen får en negativ påverkan på I-Techs försäljning under 2020 med cirka 12 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt vad som tidigare kommunicerats skulle ordern ha levererats i sin helhet under 2020 men delar av ordern kommer nu istället att levereras under första halvåret 2021. Orsaken till senareläggningen är den osäkerhet som den pågående pandemin skapat och som fått Chugoku Marine Paints att se över sin lagersituation. För att undvika att bygga ett för stort lager har bolaget nu meddelat I-Tech att de vill senarelägga delar av leveranserna till det första halvåret 2021.

"Behovet av effektiva och miljömässigt hållbara bottenfärger består men som vi kommunicerade i vår rapport för det andra kvartalet i år, har den ekonomiska osäkerhet som pandemin skapat gjort slutkunderna mer försiktiga när det gäller investeringar", skriver I-Tech.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om I-Tech

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien I-Tech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev