Sensodetect tecknar avtal med Encheng värt minst 100 miljoner kronor över 15 år, kräver produktgodkännande av Bera i Kina
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sensodetect tecknar avtal med Encheng värt minst 100 miljoner kronor över 15 år, kräver produktgodkännande av Bera i Kina

Medicinteknikbolaget Sensodetect har tecknat avtal med Xiamen Encheng Group om exklusiva rättigheter för distribution av Sensodetect Bera i Kina. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under förutsättning att Bera erhåller produktgodkännande i Kina, vilket förväntas sker inom 12 till 24 månader, innebär avtalet en garanterad inkomst på totalt minst 100 miljoner kronor över kontraktstiden på 15 år. Avtalet omfattar även en överenskommelse om produktion av Bera i Kina.

Sensodetect har även beslutat att genomföra en riktad nyemission på högst 5,95 miljoner kronor.
Teckningskursen är 66 öre per aktie. Bolaget tillförs 3,93 miljoner kronor före emissionskostnader, varav 0,22 miljoner kronor erläggs genom kvittning av fordran.

Den riktade nyemissionen riktar sig till Encheng och samarbetspartnern Nordic Grand Harmony Investment som har förmedlat affären. Skälet till avvikelsen från aktieägares företrädesrätt är att styrelsen anser att det är till fördel för bolagets fortsatta utveckling att stärka ägarbilden med strategiska aktieägare och att på ett kostnadseffektivt sätt anskaffa rörelsekapital till bolaget.

Encheng kommer att vara exklusiv distributör för Bera i Kina. För att kunna distribuera Bera i Kina krävs ett produktgodkännande. Bolagen kommer gemensamt att ansöka om registrering för produkten i Kina och därefter lansera den. Målet är att Bera kommer att lanseras under 2022 i Kina.

- Med en så stark samarbetspartner som Xiamen Encheng är vi övertygade om att vi kan nå vårt mål om att nå ut till de cirka 90 miljoner kunder i Kina inom kontraktstiden på 15 år, säger Jonas Hagberg, vd i Sensodetect.

- Att lyckats att få ihop ett stort avtal med garanterade intäkter är oerhört roligt. Efter flera års arbete kan bolaget äntligen börja skörda. Vi kommer när produkten är lanserad snabbt komma att ha positivt kassaflöde bara genom detta avtal och då har vi dessutom alla andra marknader som grädde på moset. Glad, stolt och lättad att kunna ge detta till Sensodetects hårt prövade aktieägare, fortsätter Jonas Hagberg.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SensoDetect

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SensoDetect

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt