Sensor Alarm genomför nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 23 april
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sensor Alarm genomför nyintroduktion på Spotlight med första handelsdag 23 april

Sensor

Hemlarmsbolaget Sensor Alarm Norden har godkänts för notering på Spotlight Stock Market med första handelsdag den 23 april. Godkännandet är villkorat av att nyemissionen tecknas till minst 80 procent, motsvarande 17,9 miljoner kronor och att Spotlight spridningskrav om 300 aktieägare uppfylls. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sensor Alarm emitterar 2,80 miljoner aktier till teckningskursen 8 kronor per aktie, vilket vid fullteckning tillför bolaget 22,4 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om 11,4 miljoner kronor motsvarande 51 procent av emissionsvolymen. Anmälningstiden inleds den 24 mars och avslutas 7 april. Bolaget värderas före nyemissionen till 42,7 miljoner kronor. Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare till bolaget.

Sensor Alarm är en utmanare på den svenska marknaden för hemlarm och har fler än 2 000 betalande kunder.

- Vi har utvecklat en ny generation av hemlarmsteknik med en attraktiv prissättningsmodell som gör hemlarm prismässigt överkomligt. Nuvarande marknadsledare erbjuder smarta hemfunktioner, men har fastnat i ofullständiga, gamla och dyra infrastruktur- och installationsprocesser. Här har Sensor Alarm något unikt att erbjuda. Istället för flera kostsamma produkter och moment erbjuder vi kunder en trygg och enkel säkerhetslösning till ett överkomligt pris. Med endast en smart enhet larmar Sensor Alarm upp en byggnad mot inbrott, brand samt för strömavbrott, kommenterar vid Martin Norsebäck.

- Sensor Alarms system gör tidskrävande och kostsamma installationer samt underhåll onödiga. Kunden ansluter själv enheten till ett vägguttag och slutför installationen ihop med en kundservicemedarbetare via telefon på cirka 15 minuter, vilket är en stor skillnad och konkurrensfördel gentemot traditionella hemlarm. Vårt konkurrenskraftiga erbjudande kommer vi nyttja för att fortsätta vår tillväxt. Vi avser etablera oss inom, såväl som utanför Sverige och på bred front lansera Sensor Alarm i Norden under kommande år. Målsättningen är att uppnå en omsättning på cirka 100 miljoner kronor under 2023, fortsätter Martin Norsebäck.

Sensor Alarm har initierat en tillväxtplan som syftar till att få verksamheten att växa kraftigt de närmaste åren. Expansionen omfattas av ökade säljresurser, nyckelrekryteringar, satsningar för ökad digital närvaro samt etablering på nya marknader. Bolaget har en målsättning om att nå ökad synlighet samt fortsätta expandera verksamheten, initialt i Norge under 2021, för att därefter fortsätta mot internationella marknader.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sensor Alarm

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sensor Alarm

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

Vi som anvsvarar för tjänsten:

Kristoffer Matsson

Daniel Åstrand

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.